Tuesday 27 January 2009

Day 12 Diena

Naktis praejo visai ramiai. Ne antra klase, todel ant grindu nesivoliojo indai, niekas neruke. Vaziavome kartu su britu pora, pastaraisiais metais gyvenancia Naujojoje Zelandijoje ir keliaujancia po Azija jau pusmeti. Anksti prabudes, pro purvina traukinio langa zvalgiausi i prabegancius vaizdus. Galvojau. Prisiminiau.
Is to ka jau maciau, akivaizdu, kad technilogijos vystosi sparciau, nei suvokimas apie ju daroma zala ir tos zalos mazinimo priemones. Didziules chemijos gamyklos ir cia pat dirbami laukai, palmiu plantacijos. Visa diena gatveje pardavinejamos darzoves bei vaisiai ir nenutrukstantis srautas ne pirmos jaunystes ar net gilios senatves automobiliu ir motociklu, dulkinose gatvese spjaudanciu akivaizdziai nevalgomus priedus ir tikrai ne deguoni. Nesistebiu, kad Indija nenori prisijungti prie Kioto protokolo, nes butu tiesiog nepajegi jo igyvendinti. O gal cia gili indu ismintis - gyventi sia diena? Tik abejoju ar bent vienas senoves ismincius ragino gyventi sia diena, spaunant ant rytojaus ir jame gyvensianciu. Jei tai tikrai tokia vienadiene politika, tai tas rytojus yra blankesnis, nei gali pasirodyti turistui, gyvenanciam prabangiame viesbutyje kur nors Goa provincijoje juros pakranteje. Tik kazin, ar jis noretu suzinoti, kodel toks siltas juros vanduo...
Issokome nedideleje stoteleje ir su is anksto apmokamu taksi (yra toks daiktas - prieini prie budeles, nusiperki bilieta i paskirties taska, susirandi ant bilieto nurodyta taksi ir vyksti, o atvykes, atiduodi viena lapeli vairuotojui) pasiekeme vieta prie juros netoli Mandrem miestelio, kuri pagal aprasymus mums pasirode ramiausia ir labiausiai tinkama polisiui (Riwa). Be vargo gavome is bambuku ir palmiu plausu suresta lusnele be vistos kojeles, taciau su atsikru dusu ir tualetu. Kaina krimstelejo, bet tik lyginant su kitomis Indijos vietovemis - apie 700 rupiju (apie 35 Lt) uz nameli apie 100 m nuo papludimio su atskirais gultais ir pavesinemis, silta jura, labai smagiu smeliuku ir debesu niekad neuzstojama saule. uretu buti apie +30 diena ir ne maziau +20 nakti, o vanduo atitinkamai apie +24+25. Ar 35 Lt uz stoga tokioje vietoje per daug? Maisto kainos atitinkamai didesnes, nei bet kur kitur Indijoje, bet gyventi galima, mes gi poilsiaujame. Ir poilsiausime net sesias dienas, jei nepasirodys per daug.
Sviezios zuvies karis vakarienei. Apsilaizymas. Tingejosi iki juros nueiti net tuos 100 metru. Gal rytoj.

2 comments:

  1. Ogh, na veikiausiai busiu pirmas komentatorius. Kazkoks nesveikas fetisas siandien aplanke mane ir nuo pat ryto browsinu viska apie GOA. At last per road.lt suradau is tavo postus. Na, "respekc"! ;)
    IS tikruju, tai as planuoju i GOA vykti ASAP kaip tik mane atleis... noriu pabuti koki menesiuka.. tiesiog pabuti.;) su savim, pasneketi su nematytais zmonem ir t.t. Labai inspairino mane Valeikaites straipsnis IEVA zurnale..;) tai va. Labai lauksiu kuo daugiau postu apie GOA. Cheers.

    ReplyDelete
  2. Can't read the language. In India, but without photos? :)

    ReplyDelete